BLOG INI MENGHIMPUNKAN MAKLUMAT-CERITA-GAMBAR DAN VIDEO YANG DIAMBIL DAN MUNGKIN DIOLAH DARIPADA BUKU-BUKU ATAU PUN DARIPADA BLOG-BLOG TERTENTU YANG DINYATAKAN SUMBERNYA. SEMUANYA MENJADI SUMBER/KOLEKSI PERIBADI SAYA. MANAKALA BLOG YANG MEMAPARKAN HASIL KARYA/PENULISAN SAYA SENDIRI BOLEH DILIHAT PADA LINK YANG DIPAPARKAN DI BAWAH. HARAP MAKLUM.

BLOG TENTANG PENGALAMAN HIDUPKU.. JEMPUTLAH KE SANA YE..

Jumaat, 31 Disember 2010

Lewat Sebelum..???


Sepasang pengantin  baru berkahwin 4 bulan yang lalu . Pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, " Ayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita 
kena gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk 
tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga 
ianya benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana 
terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka. Pegawai 
TNB tu pun berkata, " Ini rumah En. Mahmud ker ?"  
"Iya, saya ni isterinya. A
da apa encik"

Pegawai TNB tu pun berkata, " Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak 
boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB 
tu.
" APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???"

Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab, " Ala puan, ni kan zaman IT, 
semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut. 
"APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu..??? "

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan, " Relek puan, puan ni baru lewat 
sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan"

Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, "
Nanti saya bincang dengan suami saya..". Kemudian pegawai TNB tu pun beredar 
dari situ..

Keesokkan harinya, selepas si Mahmud ini diberitahu oleh isterinya, dia 
pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg 
berdekatan..

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun 
memekik seraya berkata "Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak 
heboh2 ke dalam internet. Awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat 
sebulan kerrrr????!! Bisness apa korang buat niii?? Nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahmud ni berdiri dan mententeramkan 
keadaan. "Sabar encik, sabar encik. Apa susah, kalau cik nak settlekan 
perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si Mahmud 
naik berang.

"APAAA?? Nak bayar korang? Bbelahhhh lahh...."

Lalu pegawai TNB tu pun cakap, " Kalau macam tu, kita terpaksa potong encik
punya..........."

Si Mahmud mencelah " Apa??? Potong??? Abih tu isteri saya di rumah nak pakai 
apaaaaaa ???

Pegawai TNB tu pun cakap, " Nampak gayanye.. ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN 
AJERRR  LAAAAAAAA.."

???????????????????.....................



5 ulasan:

Solihin Zubir berkata...

ahahahahha... giler sengal..
akibat miscomunication, abis kelam kabut.. hehe..

Aku Dan Teksi berkata...

Pakai lilin?Otak kuning mula berjalan.
Cam mana aku boleh tergelak sorang-sorang.hairan2x

kulaan berkata...

hehehe..lawak lawak.....

MOH KEMBARA berkata...

Salam Yob Mad, kua..kua..kua.. banyak lapis punya stori! Eh...ada censorship board tak blog ni? Tu yang dia suke buat banyok blog Yob Mad nih!

AzeedA berkata...

hahahaa.. haghu bighuuuu...